Chtěli jsme vytvářet hezké produkty do kanceláře hlavně pro sebe, říkají zakladatelé Basefoundu

Chtěli jsme vytvářet hezké produkty do kanceláře hlavně pro sebe, říkají zakladatelé Basefoundu

Jun 03, 2024Basefound s.r.o. IČO: 17356482

Potkali se na NEWTONu a po několika diskuzích se rozhodli zkusit podnikat společně. Tak začal příběh Vojty Šobka a Petra Kamenčáka – zakladatelů značky Basefound, která byla původně jen školním projektem. 

Od školního projektu po Apple kvalitu

Vojta měl zápal do Apple produktů a Petr zase zkušenosti s vlastními ručními výrobky v rodinné firmě ve Vizovicích. Spojili tak funkčnost i kus české tradice. Tak vznikl Basefound - firma zaměřená na designové dřevěné bezdrátové nabíječky, které vychází z jejich lásky k produktům Applu i přírodě.

Hlavní misí bylo vytvořit čistý stůl, minimalizovat počet trčících kabelů a zajistit, aby pracovní místo podporovalo kreativitu. A to se povedlo.

"Vojta je dobrý posluchač a umí dobře prezentovat a prodávat. Já se naopak pohybuji na pomezí designu a technologií a rád tvořím. Dřevo mám blízko, protože pracuji v rodinné firmě, která se zabývá výrobou nábytku a dalších dřevěných produktů. Od malička jsem byl veden k poctivé práci a lásce k dřevu," říká Petr.

V první fázi spustili úspěšnou sbírku na Doniu, aby mohli své produkty vyvíjet až k úplné dokonalosti. Produkty se svou funkčností i unikátním vzhledem líbily známým youtuberům, ale hlavně investorům...

S láskou k Česku i přírodě

Vojta a Petr se rozhodli jít cestou udržitelnosti s všechny své produkty vyrábějí sami. Jejich prvním produktem byly dřevěné bezdrátové nabíječky, které spojují technologii s designem. Proč právě dřevo? "Dřevo je základním materiálem, se kterým máme zkušenosti a blízko k němu. Navíc je příjemnější na pohled než plast a dodává interiéru živý a příjemný vzhled."

"Naše produkty jsou vyráběny s láskou ve Vizovicích, kde každý kus prochází našimi rukama. Hrdě ručíme za kvalitu každého vyrobeného kusu," říká Vojta. Navíc jak udávají také na e-shopu: "Za každý prodaný kus vysadíme jeden strom." To potvrdili i na nedávném společném sázení stromů, které proběhlo blízko Vizovic, kde svůj závazek splnili.

Kanceláře s duší

Každý v práci občas bojuje s produktivitou – kabely od nabíječek rozházené po stole, neustálé hledáním klíčů, propisek nebo dalších drobností. To všechno vyřeší produkty Basefound. Ty jsou navržené pro kanceláře i homeoffice. Váš telefon bude vždy na jednom místě a nebudete se rozptylovat příchozími zprávami. Kromě toho obsahuje portfolio produktů i designový betonový stojánek pod monitor nebo dřevěné organizéry, které vkusně doladí pracovní prostor. Nic už vás od práce nebude rozptylovat. 

"Naše cesta v Basefoundu začala nenápadně - chtěli jsme vytvořit sami pro sebe hezké produkty do kanceláře. A tak jsme začali s vývojem bezdrátové nabíječky. Když se naše první nápady a prototypy zalíbily našim přátelům, rozhodli jsme se, že by nás bavilo tento nápad více rozvíjet," říká Vojta Šobek.

Všechno nešlo ale jen hladce. "Museli jsme se poprvé vypořádat s problematikou elektroniky na takové úrovni. Certifikace a veškeré přípravné práce nebyly jednoduché a ani levné," vysvětluje Petr. Teď najdete na e-shopu jen produkty "applovské" kvality. Přesvědčte se sami.

Momentálně pracují na dalších produktech a jejich vize zahrnuje vytvoření sítě coworkingových prostor, které budou přizpůsobeny potřebám kreativních lidí. 



More articles