Prodlužte životnost vaší baterie. Jak se správně starat o mobilní zařízení?

Prodlužte životnost vaší baterie. Jak se správně starat o mobilní zařízení?

Apr 29, 2024Basefound s.r.o. IČO: 17356482

Jak správně se starat o baterii ve vašem telefonu nebo počítači? Baterie jsou klíčovými součástmi našich moderních zařízení, ať už se jedná o chytré telefony, notebooky nebo tablety. Správná péče o baterie je nezbytná pro zajištění optimální výdrže a prodloužení životnosti vašeho zařízení. Stačí se řídit tímto desaterem.

1. Pravidelné nabíjení:

Nabíjejte baterii pravidelně, ideálně jakmile její stav klesne na 20-30 %, a doplňte ji zpět na 80-90 %. Pravidelné nabíjení na menší procento a vyhýbání se úplnému vybití nebo plnému nabití může prodloužit její životnost.  

2. Optimalizace nabíjecích cyklů:

Pokud máte možnost, vyhýbejte se nabíjení telefonu nebo notebooku přes noc. Místo toho nabíjejte baterii během dne nebo ve chvíli, kdy je to nejvíce praktické. S tím vám může pomoci stojánek na MagSafe: Twist, díky kterému můžete odložit telefon na pevné místo, když zrovna pracujete, vaříte nebo se díváte na televizi.

3. Vyhněte se extrémním teplotám:

Vysoké teploty mohou zkrátit životnost baterie a vést k jejímu poškození. Neponechávejte své zařízení v horkém prostředí, jako je například interiér zaparkovaného automobilu v letních měsících.

4. Udržujte software aktuální:

Aktualizace softwaru mohou obsahovat optimalizace pro úsporu energie a správné fungování baterie. Ujistěte se, že máte nejnovější verzi operačního systému na vašem zařízení.

5. Omezte přehřívání:

Intenzivní používání zařízení může vést k jeho přehřátí, což může být škodlivé pro baterii. Vyhýbejte se dlouhodobému používání náročných aplikací nebo her, které mohou způsobit přehřátí.

6. Vypněte nepoužívané funkce:

Funkce jako GPS, Bluetooth nebo NFC spotřebovávají energii i v případě, že nejsou aktivně používány. Vypněte tyto funkce, když je nepotřebujete, abyste ušetřili energii baterie.

7. Optimalizace jasu displeje:

Displej je jedním z nejvíce energeticky náročných prvků na zařízení. Snížení jasu displeje na přijatelnou úroveň může prodloužit výdrž baterie.

8. Správa aplikací:

Některé aplikace mohou být velmi náročné na energii. Monitorujte spotřebu energie aplikací a odstraňte ty, které spotřebovávají příliš mnoho energie nebo které nepoužíváte.

9. Pravidelná údržba:

Pravidelně čistěte kontakty baterie a zdířky nabíječky, aby se zajišťovala optimální konektivita a fungování.



More articles